Un Helvası

6-8 Kişilik
Hazırlama Süresi: 1 Saat
Kolaylık: Kolay

Malzemeler:
• 3 Su Bardağı Hüner Un
• 1,5 Su Bardağı Hüner Ayçiçek Yağı

Şerbeti için:
• 3 Su Bardağı Şeker
• 3 Su Bardağı Su
• 4-5 Damla Limon Suyu

Yapılışı:

  • Geniş yapışmaz bir tavaya sıvı yağ koyulur. Un eklenir orta ateşte sürekli tahta kaşıkla karıştırarak rengi bal rengine ulaşıncaya kadar kavrulur.
  • Unu kavururken diğer taraftan şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın ne çok koyu ve ne çok sıvı kaşığa aldığınızda hafif uzayan bir şerbet hazırlayın. Hazır olan şerbete bir kaç damla limon suyu ekleyin.
  • Kavrulan unu mermer tezgah üzerine alın. Üzerine şerbeti yavaş yavaş dökün ve hızlıca bir kaşık yardımıyla karıştırın ve kapağını kapatın. 1 dakika kapağı kapalı bekletin. Kapağını açtığınızda cıvık helva görüntüsünün kaybolduğunu helvanın yavaş yavaş toparlandığını göreceksiniz. Kapağını açtığınız helvayı yine çok hızlı hareketlerle hiç un kalıntısı kalmayacak şekilde eze eze karıştırın.
    Sıcakken istediğiniz şekilde ister kalıpla ister kaşıkla şekillendirerek servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. İsteğe göre cevizle, hindistan cevizi ve yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.