Revani

6-8 Kişilik
Hazırlama Süresi: 1 Saat
Kolaylık: Orta

Malzemeler:

  • 4 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Hüner Ayçiçek Yağı
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Hüner Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin

Şerbeti İçin;

  • 3,5 Su Bardağı Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Birkaç Damla Limon

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın. Karışımı ağzı kapalı şekilde 2 saat bekletin. Bu 2 saat bekleme süresinde arada bir karıştırın.
  • 2 saat sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. (Fırın tepsisini yağlayın.) Fırına koyduktan 10 dakika sonra şerbetini hazırlayın.
  • Şeker ve suyu ocağa yüksek ateşte koyun. Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Birkaç damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
  • Şerbet ve revani sıcak olacak, ikisi de sıcakken şerbetin tamamını dökün. Şerbeti çektikten sonra kesin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.