6-8 Kişilik
Hazırlama Süresi: 1 Saat
Kolaylık: Orta
Malzemeler:
- 4 Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Hüner Ayçiçek Yağı
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Su Bardağı Hüner Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
Şerbeti İçin;
- 3,5 Su Bardağı Şeker
- 4 Su Bardağı Su
- Birkaç Damla Limon
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın. Karışımı ağzı kapalı şekilde 2 saat bekletin. Bu 2 saat bekleme süresinde arada bir karıştırın.
- 2 saat sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. (Fırın tepsisini yağlayın.) Fırına koyduktan 10 dakika sonra şerbetini hazırlayın.
- Şeker ve suyu ocağa yüksek ateşte koyun. Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Birkaç damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
- Şerbet ve revani sıcak olacak, ikisi de sıcakken şerbetin tamamını dökün. Şerbeti çektikten sonra kesin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.