6 Kişilik
Hazırlama Süresi: 1,5 saat
Kolaylık: Orta
Malzemeler
Pizza Hamuru için;
-
- 3,5 Su Bardağı Hüner Un
- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Su Bardağı Ilık Su
- 1/2 Su Bardağı Hüner Ayçiçek Yağı
- Tuz
Pizza Sosu İçin;
- 4 Adet Rendelenmiş Domates
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 2 Yemek Kaşığı Hüner Ayçiçek Yağı
- 3 Diş Dövülmüş Sarımsak
- Kekik, kuru nane, pul biber karabiber
Pizza Malzemeleri
- Dilediğiniz Pizza Malzemeleri
Yapılışı
Ilık suyun içerisine şeker, tuz, ve kuru mayayı ilave edip iyice karıştırın. Hüner Unu derin bir kabın içerisine alarak ortasını havuz gibi açın. Hazırlamış olduğunuz mayalı suyu ve Hüner Ayçiçek yağını ilave ederek hamuru yoğurun. 1-2 saat hamuru dinlenmeye bırakın. Sosu için rendelenmiş domates, sarımsak, Hüner Ayçiçek Yağı ve baharatları 4-5 dakika kadar soteleyip sosunuzu soğumaya bırakın. Pizza hamurunu dilediğiniz incelikte açıp çatalla hamuru bir kaç yerden delin. Fırında 10 dakika kadar hamurun ön pişirimini yapın. Ön pişirimini tamamladığınız pizza hamurunun üzerine pizza sosunu sürün. Dilediğiniz malzemeyi kullanıp 180 derece fırında pizzanızı pişirin.
Not: Eğer hamuru ince açtıysanız ön pişirime gerek yoktur.