Penne Arrabiata

4 Kişilik
Hazırlanma Süresi: 35 Dakika
Kolaylık: Kolay

Malzemeler:

  • ½ Su Bardağı Hüner Ayçiçek Yağı
  • 1 Adet Doğranmış Soğan
  • 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • 4 Adet Doğranmış Süs Biberi
  • 4 Adet Küp Doğranmış Domates
  • 4 Dal Taze Fesleğen (Arzu edilirse)
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Pul biber, Tuz, Karabiber
  • Parmesan Peyniri (Arzu Edilirse)

Makarna Hamuru için:

  • 3,5 Su Bardağı Hüner Un
  • 4 Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Hüner Ayçiçek Yağı

Makarna Hamurunun hazırlanışı:

Hüner un ve tuzu karıştırın. Ununun ortasına çukur açarak yumurtaları kırın, Hüner Ayçiçek Yağı’nı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Homojen bir kıvam elde edilmesiyle birlikte hamuru yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelmesiyle birlikte 1 saat kadar hamurunuzu dinlendirin. Dinlenen hamuru bir merdane ya da oklava yardımıyla açın. Rulo hale getirerek penne görünümünde kesin. Yarım saat kadar kestiğiniz makarnaları kurutun. Sonrasında makarnalar pişmeye hazır.

Yapılışı:

Geniş bir sos tenceresinin içerisine Hüner Ayçiçek yağı ilave edip orta derece ocakta yağı ısıtın. Yağ ısınınca içerisine soğan, sarımsak ve süs biberlerini ilave edip soğan yumuşayıncaya kadar soteleyin. Soğan ve sarımsağın yanmaması için sosunuzu sık sık karıştırın. Küp doğranmış domatesi ilave edin. Şeker ve haşlamış olduğunuz makarnanın 1 su bardağı suyunu sosa ilave edin. Fesleğen yapraklarını, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek 15 dakika kadar sosunuzu pişirin. Kalem makarnayı haşlayıp süzün. Hazırlamış olduğunuz sos ile servis edin. Dilerseniz rendelenmiş parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz.