6 Kişilik
Hazırlama Süresi: 1,5 saat
Kolaylık: Orta
Malzemeler
Hamur İçin
- 3,5 Su Bardağı Hüner Un
- 1 Su Bardağı Su
- Tuz
İç Harcı İçin
- 200 Gr Kıyma (İki Kez Çekilmiş)
- 2 Yemek Kaşığı Hüner Ayçiçek Yağı
- 2 Orta Boy Mutfak Robotunda Çekilmiş Soğan
- İsteğe Göre Sarımsak Ve Biber
- 1/2 Demet İnce Kıyılmış Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Adet Küp Doğranmış Domates ( Arzu Edilirse)
- Tuz, Karabiber, Pul Biber
Yapılışı
Hamur için Hüner un, su ve tuzu yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın.
Lahmacunun iç harcı için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Önceden hazırladığınız hamuru bezelere ayırın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde bezeleri bir merdane ile istediğiniz büyüklükte açın. Açtığınız hamura lahmacun harcını yayın. 170 Derece önceden ısıtılmış fırında fansız ayarda lahmacunları pişirin. Dilerseniz yapışmaz bir tavada da lahmacunu pişirebilirsiniz.
Servise hazır.