Ispanaklı Krep

4 Kişilik / 12 Adet Krep
Hazırlama Süresi: 45 Dakika
Kolaylık: Kolay (Tek Yıldız)

Malzemeler

  • 3 Yemek Kaşığı Hüner Ayçiçek Yağı
  • 1,5 Su Bardağı Dilim Doğranmış Mantar
  • 3 Yemek Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
  • 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • 1 Demet Ispanak
  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • Tuz, Karabiber, Pul biber
  • 12 Adet Önceden Pişirilmiş Krep

Krep Hamuru için: 

  • 2 Su Bardağı Hüner Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker

Yapılışı

Geniş bir tavayı ocağa alın. Tava iyice ısınınca Hüner Ayçiçek yağı ve mantarları ilave ederek mantarları 10 dakika kadar soteleyin. Sarımsak, tuz, karabiber, maydanoz ve pul biberi ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Önceden doğradığınız ıspanakları ekleyerek 2 dakika kadar ıspanakları öldürün. Ocağın altını kapatarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.  Hazırlamış olduğunuz harcı önceden pişirmiş olduğunuz kreplerin içerisine koyarak sarın. Dilerseniz kreplerin üzerine rendelenmiş peynir serperek 5 dakika fırınlayıp servis edebilirsiniz.