Fırında Tavuk Baget

4 Kişilik
Hazırlama Süresi: 45 Dakika
Kolaylık: Kolay (Tek Yıldız)

Malzemeler

  • 8 Adet Tavuk Baget
  • Sos İçin
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • ½ Çay Bardağı Hüner Ayçiçek Yağı
  • 1 Yemek Kaşığı Hüner Un
  • ½ Çay Bardağı Süt
  • Tuz, Karabiber, Pul Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Teriyaki Sos (Arzu edilirse)

Yapılışı

Derin bir kaseye tüm sos malzemelerini koyup karıştırın.  Baget tavuk butlarını hazırlamış olduğunuz sosun içerisine bulayın. Tavuk bagetleri sosun içerisinde, buzdolabında 1 gece dinlendirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bagetleri dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirin.