4 Kişilik
Hazırlanma Süresi: 30 Dakika
Kolaylık: Kolay
Malzemeler
- 4 Adet Körpe Enginar
- Kızartmak İçin Hüner Ayçiçek Yağı
- Tuz ve Limon Suyu
- 2 Su Bardağı Hüner Un
- Maden Suyu
Yapılışı
Enginarların en dıştaki ilk 4 yaprağını koparın. Eğer enginarların dış yaprakları da çok körpe ise bu işlemi yapmayın. Ama normal enginar kullanmak isterseniz bir miktar haşlanması gerekir. Enginarları 4’e bölün. Ortasının tüyünü temizleyin. Tuz ve limon suyu ile ovun. Bu enginarınızın kararmasını önleyecektir.
Hüner un ve maden suyu karışımımıza enginarları bulayıp Hüner Ayçiçek yağında enginarları kızartın. Hafifçe tuz serpip yanında limon ile servis edebilirsiniz.