Gıda İsrafına Dur De!
Yenilebilir ve değerlendirilebilir tek bir yemek kaşığı yemeğimiz çöpe gittiğinde; sadece gıda israfı değil, emek israfı, enerji ve su israfı, doğal kaynak israfı da yapmış oluruz.
Buzdolabı Saklama Koşulları
Gıda israfını önlemede en büyük yardımcımız buzdolaplarımız.
Ekmek İsrafı
Ülkemizde günde 1.4 ton ekmek israf edilmektedir. Ekmek israfını ve gıda kaybını önlemek bizim elimizde. İhtiyacımız kadar alalım ve geleceğimizi çöpe atmayalım.
Baklagil Saklama Koşulları
Sofralarımızın vazgeçilmezi baklagilleri israf etmeden tüketmenin lezzetli yolları.
Gıdanız Çöpe Gitmesin Tekrar Yeşersin
Yemek yaparken biber tohumunu, fesleğen ve nane dallarını toprağa dikebilir, bir sonraki salatanın veya yemeğin nanesini ve biberini kendiniz yetiştirebilirsiniz.
Yemek emektir. Emeğiniz çöpe gitmesin.
Tabakta yemek kalmaması ve yemeğimizin bozulup çöpe gitmemesi bizim elimizde.